Afspraak maken

Heb je opvolging nodig na een cardiologisch probleem? Kom je langs op doorverwijzing van je huisarts? Of ben je op zoek naar betrouwbaar cardiologisch advies? Het Hartcentrum Bonheiden Lier staat voor je klaar.

Locaties Hartcentrum Bonheiden Lier

Voor een goede opvolging van onze patiënten is het noodzakelijk om een afspraak te maken. De consultaties gaan door op verschillende locaties in de regio van Bonheiden en Lier.

Wat neem ik mee naar de cardioloog?

Vergeet niet om volgende zaken mee te brengen naar je cardioloog. Deze documenten zijn belangrijk voor een goede informatiedoorstroom tussen al je hulpverleners en verzekeraars.

  • Identiteitskaart
  • Brief van de huisarts bij doorverwijzing
  • Lijst van de actuele medicatie met frequentie en dosis
  • Sportieve of comfortabele kledij (voor een mogelijke fietsproef)
  • Resultaten van een recente bloedafname indien beschikbaar

Hoe verloopt een consultatie bij de cardioloog?

Problemen aan je hart of een bezoek aan de hartspecialist geven je wellicht wat kopzorgen en stress. Dat willen we natuurlijk liever vermijden. Daarom informeren we je graag over het verloop van een raadpleging bij de cardioloog:

Kennismaking

De raadpleging start met een uitgebreide bespreking van de persoonlijke voorgeschiedenis, de familiale voorgeschiedenis, de eventuele medicatie en de reden van je huidige raadpleging. Dit noemen we in medische termen de anamnese.

Onderzoek

Daarna gaan we over tot het lichamelijk onderzoek van de patiënt en de nodige basisonderzoeken zoals een ECG, een fietstest of een echo van het hart.

Samenvatting, planning en behandeling

Tot slot maken we een samenvatting en volgt een uitgebreide bespreking met de patiënt. Indien nodig stellen we aanvullende, uitgebreidere onderzoeken voor. Op basis van deze conclusie volgt een duidelijk behandelingsplan en een opvolgschema.

Team van hartexperts

Het team van het Hartcentrum telt 14 cardiologen en 3 cardiochirurgen met specifieke expertises en bekwaamheden. Zo reken je als patiënt op deskundige handen in een brede waaier aan specialistische subdisciplines of clusters. Samen met alle verpleegkundigen en andere paramedici staan we dag en nacht klaar om onze hartpatiënten van deskundige cardiale zorg te voorzien. Je kan bij ons terecht op de verschillende cardiale afdelingen in zowel het Imeldaziekenhuis in Bonheiden als het Heilig Hartziekenhuis in Lier.

Een snelle en juiste diagnose stellen en een correcte behandeling starten zijn cruciaal bij hart- en vaatziekten. Raadpleeg bij twijfel altijd je arts.