Klinische studies

Onze kwaliteitsvolle zorg is steeds gebaseerd op zorgvuldig klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Wetenschappelijk onderzoek

Om steeds de beste en vernieuwende zorg te bieden, neemt het Hartcentrum deel aan verschillende (inter)nationale wetenschappelijke studies. Patiënten worden uitgebreid geïnformeerd over de methodieken en geven uitdrukkelijk toestemming voor hun deelname. Deze studies worden steeds goedgekeurd door een ethische commissie en behoren in geen enkel geval tot experimentele geneeskunde.

Hieronder volgt meer uitleg over de lopende klinische studies.

WOEST III

Met deze studie onderzoeken we of het veilig is om één van de drie bloedverdunners achterwege te laten na behandeling van de kransslagaders.

Lees meer

SONAR

Leer meer over de verschillende behandelingen om verkalkte kransslagaders aan te pakken, de ShockWave-ballon en rotationele atherectomie.

Lees meer

CardNMH3

Flauwvallen onder controle krijgen met cardio-neuromodulatie: Leer meer over de studie en jouw rol hierin.

Lees meer

PIONEER IV

Ontdek QFR of hoe we via deze nieuwe methode louter op basis van films en zonder druksensor de ernst van een kransslagaderletsel kunnen inschatten. Wat je moet weten over deze studie lees je hier.

Lees meer

OCEANIC-AF

Deze studie wordt uitgevoerd om meer te leren over het nieuwe geneesmiddel asundexian.
Is het veilig, hoe werkt het en welke invloed het heeft op het lichaam?

Lees meer

BWGCTO register

Ontdek waarom dit onderzoek naar chronische totale occlusie (CTO) van kransslagaders van cruciaal belang is voor verbeterde behandelingen.

Lees meer

Ons gespecialiseerde hartteam staat dag en nacht voor je klaar. Voor onderzoeken, bij eventuele vragen en voor, tijdens en na de behandeling van je hart- en vaatziekten.