Gezond leven

Volgens de WHO zijn hart -en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak wereldwijd. Veel van deze aandoeningen of letsels kunnen vermeden worden door een snelle diagnose en goede controle van de risicofactoren. Het Hartcentrum helpt je hierbij.

Voorkomen van hart- en vaatziekten

Op je leeftijd of op erfelijke aandoeningen heb je geen vat. Een aangepaste levensstijl daarentegen kies je helemaal zelf. Roken, overgewicht, verhoogde cholesterolwaarden, een hoge bloeddruk en diabetes zijn factoren die ernstige hartafwijkingen kunnen veroorzaken. Met deze aanbevelingen helpen we je op weg naar een gezonder leven.

Cholesterol en voeding

Cholesterol is de grote boosdoener in het ontwikkelen van aderwandverkalking. Om deze waarden gezond te houden is een gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon essentieel.

Meer weten

Roken

Stoppen met roken levert alleen maar voordelen op. Zowel voor je portemonnee, maar vooral voor je gezondheid. Stop vandaag met de juiste ondersteuning.

Meer weten

Overgewicht

Verander je eet-en lifestylepatroon in kleine stappen die je makkelijk op lange termijn volhoudt. Ons team helpt je op weg.

Meer weten

Bloeddruk

Een hoge bloeddruk kan hartfalen veroorzaken. Met een aangepaste levensstijl verlaag je je bloeddruk voor een betere gezondheid.

Meer weten

Beweging

Voor een gezonde levensstijl is het belangrijk om voldoende te bewegen. Maar hoeveel is voldoende? Ons Hartteam informeert je.

Meer weten

Een snelle en juiste diagnose stellen en een correcte behandeling starten zijn cruciaal bij hart- en vaatziekten. Raadpleeg bij twijfel altijd je arts.