Trechterborstchirurgie

De meest voorkomende erfelijke afwijkingen aan de borstkas zijn de trechterborst en kippenborst. Om de lasten te beperken kan deze aandoening gecorrigeerd worden.

Trechterborst behandelen

Mensen met een trechterborst kampen vaak met kortademigheid of benauwdheid en borstpijn bij milde inspanningen, toenemende vermoeidheid, hartkloppingen en infecties van de bovenste luchtwegen. Zeer vaak zien we ook een psychologische weerslag van deze aandoening. In overleg met het hartteam wordt bekeken of je in aanmerking komt voor een correctie van je trechterborst.

Hoe verloopt de procedure?

De correctie van een trechterborst gebeurt in ons Hartcentrum door middel van de Nuss-bar. Deze procedure wordt uitgevoerd via 2 kleine insneden links en rechts in de borstkas. Met hulp van een kleine camera wordt een gebogen inoxstructuur onder het borstbeen geschoven. Door interne druk wordt het borstbeen vervolgens naar boven geduwd om de trechterborst te corrigeren.

Ons gespecialiseerde hartteam staat dag en nacht voor je klaar. Voor, tijdens en na de behandeling van je hart- en vaatziekten.