Bewegen is gezond

Voor een gezonde levensstijl is het belangrijk om voldoende te bewegen. Pak het heft in handen meteen na je operatie of behandeling. Ons Hartteam staat je bij.

Gevarieerd bewegen

Je hoeft geen marathons te lopen of urenlang te zwemmen. Voor je algemene gezondheid is het belangrijk om lichte activiteiten af te wisselen met matig intensieve beweegmomenten. Hoe gaat dat in zijn werk?

Bewegingsdriehoek

Om mensen te ondersteunen is de bewegingsdriehoek ontworpen.

  • Licht intensief bewegen: Doorbreek doorheen de dag lange periodes van neerzitten door af en toe eens recht te staan. Wandel regelmatig wat rond en neem de trap in plaats van de lift.
  • Matig intensief bewegen: Fiets iets vaker naar het werk, werk elke dag nog even in de tuin, speel actief met je kinderen of wandel met de hond.
  • Hoog intensief bewegen: 1 of 2 keer per week bewust gaan sporten: joggen, fitness, fietsen, zwemmen, …

Cardiale revalidatie

Cardiale revalidatie is een multidisciplinair trainingsprogramma voor patiënten na een hartinfarct, hartfalen of na een interventie aan het hart.

Enerzijds herstellen en optimaliseren we de fysieke conditie, anderzijds proberen we risicofactoren zoals lichaamsvet, het gewicht, de bloeddruk, diabetes, stress, … zo goed mogelijk aan te pakken. Zo verkleinen we de kans op herval.

Ons gespecialiseerde hartteam staat dag en nacht voor je klaar. Voor onderzoeken en bij vragen voor, tijdens en na de behandeling van je hart- en vaatziekten.