Nieuwe EFO-zaal

Met trots stellen we onze nieuwe elektrofysiologiezaal voor. Nog gesofisticeerder en innovatiever dan de vorige.

Hartritmestoornissen behandelen vereist precisiewerk

In onze nieuwe EFO-zaal behandelen we patiënten met hartritmestoornissen. Met een elektrodekatheter die via de lies tot in het bloedvat wordt geschoven, wordt het hart in 3D weergegeven. Zo lokaliseren we hartritmestoornissen en brengen we de elektrische activiteit in kaart. De ritmestoornissen worden via die weg behandeld door een katheter die kleine brandwondjes maakt. Precisiewerk is hierbij dus van het allergrootste belang. De nieuwe EFO-zaal optimaliseert deze procedure.

Feilloze communicatie

Tijdens de behandeling hebben we veel informatie nodig: elektrische signalen, 3D-elektroanatomische beelden, echocardiografische en RX-beelden, slokdarm-, temperatuur- en bloeddrukmonitoring, … Via ons modulair 58-inch scherm wordt al deze informatie in 1 beeld getoond voor de meest efficiënte beeldvorming.

Tijdens de procedures staat de arts visueel in contact met het team in de ‘cockpit’. Vanuit hieruit is er een direct en duidelijk zicht op de patiënt. Het dragen van headsets garandeert een feilloze communicatie tussen de verschillende teamleden.

Grenzeloze samenwerking

Onze nieuwe EFO-zaal zit ingebed in een cluster van andere cardiologische onderzoeks- en behandelkamers, zoals een shockroom, echografielokalen, … Dat maakt direct overleg tussen collega’s mogelijk om meteen de juiste behandeling te kiezen.  

Comfortabel voor patiënten en zorgverleners

De omgevingstemperatuur in de EFO-zaal kan verhoogd worden tot 22 graden en ook de verlichting is aanpasbaar. Zo ontwaakt een patiënt onder narcose rustig en zonder koudegevoel na de procedure. Daarnaast verlaagt een kleurencombinatie van warm oranje en groen licht het stressniveau voor de patiënten en bevordert dit de focus van de artsen. De verschillende ramen in de EFO-zaal geven dan weer voldoende lichtinval en ook zicht op de groene omgeving.

Investeren in de toekomst

Met deze nieuwe EFO-zaal is ons Hartcentrum toonaangevend als ultramodern gespecialiseerd behandelingscentrum voor cardiologische aandoeningen. Ook kunnen we met deze nieuwe zaal toekomstige artsen en verpleegkundigen opleiden zodat we kwalitatieve en hartelijke zorg voor alle patiënten in de ruime regio blijven aanbieden.

Een snelle en juiste diagnose stellen en een correcte behandeling starten zijn cruciaal bij hartziekten. Raadpleeg bij twijfel altijd je arts.