Hartritmetest

Gedurende een korte of langere periode volgt een apparaat je hartritmes op tijdens je dagelijkse leven. Zo kunnen korte of sporadische hartritmestoornissen vastgelegd worden. 

Wat is een holtermonitoring?

Holtermonitoring is een belangrijk onderzoek voor de diagnose van ritmestoornissen. De holter registreert uw hartritme gedurende 24 uur tot 5 dagen. Er worden zeven kleefelektrodes op de borst bevestigd die verbonden worden met een klein toestelletje dat u onder uw kledij kan dragen. Dagdagelijkse bezigheden vormen hierdoor geen probleem en daags nadien brengt u het toestel terug binnen.  Zo kunnen eventuele korte ritmestoornissen duidelijk gedocumenteerd worden.

Wat is een event recording

De event recorder is een klein toestel, van het type Kardia of Omron, waarmee de patiënt zelf thuis ritmestoornissen documenteert. Het toestel wordt meestal gedurende een maand meegegeven met personen die slechts sporadisch last heeft van hartkloppingen. 

Wat is een interne loop recorder?

Soms is er noodzaak aan langdurige ritmemonitoring zoals bij patiënten met een hersenberoerte of onverklaard flauwvallen. Een interne looprecorder (ILR) is een klein toestel ter grootte van een USB stick dat onder plaatselijke verdoving via een kleine incisie net onder de huid naast het borstbeen geplaatst wordt. Zo wordt continue de hartactiviteit geregistreerd en dit tot wel 3 jaar lang. De patiënt kan ook zelfstandig een opname maken via een kleine afstandsbediening. Als de batterij leeg is wordt het toestel terug verwijderd onder plaatselijke verdoving.

Ons gespecialiseerde hartteam staat dag en nacht voor je klaar. Voor onderzoeken en bij vragen, en voor, tijdens en na de behandeling van je hart- en vaatziekten.