Implanteerbare hartmonitor

Een internal loop recorder is een klein apparaatje dat jouw hartritme gedurende een langere tijd bewaakt en onregelmatigheden in je hartslag opneemt.  

 

Wat is een interne loop recorder?

Soms is er noodzaak aan langdurige ritmemonitoring zoals bij patiënten met een hersenberoerte of onverklaard flauwvallen. Een interne looprecorder (ILR) is een klein toestel ter grootte van een USB stick dat onder plaatselijke verdoving via een kleine incisie net onder de huid naast het borstbeen geplaatst wordt. Zo wordt continue de hartactiviteit geregistreerd en dit tot wel 3 jaar lang. De patiënt kan ook zelfstandig een opname maken via een kleine afstandsbediening. Als de batterij leeg is wordt het toestel terug verwijderd onder plaatselijke verdoving.

Internal loop recorder

Een implanteerbare hartmonitor, ook wel ILR genoemd, is een klein staafvormig apparaatje dat jouw hartritme maximaal 3 jaar opvolgt. Dit kan automatisch of met het gebruik van een persoonlijke afstandsbediening. Aan de hand van deze registraties kan je cardioloog je hartritmeprobleem beter opsporen. Het apparaatje heeft de grootte van een usb-stick en wordt onder de huid geplaatst, links naast het borstbeen. Als de batterij leeg is wordt het toestel terug verwijderd onder plaatselijke verdoving. 

Een ILR wordt onder andere gebruikt bij: 

  • Patiënten met een hersenberoerte 
  • Personen die onverklaarbaar flauwvallen 

Ons gespecialiseerde hartteam staat dag en nacht voor je klaar. Voor onderzoeken en bij vragen, en voor, tijdens en na de behandeling van je hart- en vaatziekten.