Afdelingen Bonheiden

In het Imeldaziekenhuis vind je een team van cardiologen en cardiochirurgen die je bijstaan met de beste cardiale zorg. Samen met alle verpleegkundigen en andere paramedici op de verschillende afdelingen in zowel het Imeldaziekenhuis Bonheiden als het Heilig-Hart ziekenhuis in Lier staan we dag en nacht klaar om onze hartpatiënten van deskundige cardiale zorg te voorzien.

Secretariaat cardiochirurgie

HAVA 1 dagopname

Afdeling voor kortverblijf van patiënten met hartaandoeningen of na operaties.

HAVA 2 en 3 opname

Afdeling voor langdurige opname, onder meer voor patiënten met hart- en vaatziektes, en voor personen met diabetes.

HAVA 2 opname

HAVA 3 opname

Bijzondere Zorgen/Hartbewaking

Bijzondere zorgen is de opnameafdeling voor kritische hartpatiënten, zoals personen met een hartinfarct, hartritmestoornissen of acuut hartfalen. Ze staan onder verpleegkundig en medisch toezicht en cardiale monitoring van een multidisciplinair team.

Cathlab

Het cathlab en cardiale labo is een medisch-technische dienst met uitgeruste catherisatiezalen, een EFO-zaal, echolabs en onderzoeksruimtes.

Raadpleging Cardiologie

Raadpleging Cardiochirurgie

Cardiale revalidatie

Via een multidisciplinaire aanpak optimaliseren we de fysieke conditie en pakken we risicofactoren zoals stress, overgewicht, bloeddruk, … aan.

Een snelle en juiste diagnose stellen en een correcte behandeling starten zijn cruciaal bij hartziekten. Raadpleeg bij twijfel altijd je arts.