Subdisciplines

Naast algemene cardiologie en cardiochirurgie zijn er ook heel wat subdisciplines. Ons team van cardiologen en cardiochirurgen heeft de nodige expertise en bekwaamheid in huis om je te ontvangen voor een gespecialiseerd consult.

Cardiale beeldvorming

Deze subdiscipline van de cardiologie specialiseert in de verschillende mogelijke echografieën en beeldvorming van het hart.

Cardiale devices

Toestellen zoals pacemakers, defibrillatoren of cardiale resynchronisatietherapie behandelen hartritmestoornissen en hartfalen.

Cardiale revalidatie

Bij cardiale revalidatie gaan we dieper in op de fysieke training van patiënten met hartfalen en helpen we patiënten na een operatie of interventie.

Elektrofysiologie

Deze subdiscipline van de cardiologie stelt hartritmestoornissen vast via een elektrofysiologisch onderzoek. De behandeling bestaat uit medicatie of ablatie.

Hartfalen

Hartfalen is een zorgtraject voor patiënten met chronisch hartfalen. Onze specialisten worden bijgestaan door hartfalenverpleegkundigen, zowel in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden als in het HeiligHartziekenhuis in Lier.

Interventionele Cardiologie

Interventionele cardiologie is de behandeling van kransslagaderziekten, hartklepaandoeningen en aangeboren hartziekten. Dit gebeurt met een minimaal invasieve operatie via de lies of de pols.

Cardiochirurgie

Cardiochirurgie is een medische specialisatie van chirurgische ingrepen voor kransslagaderziekten, hartkleplijden, aorta- of borstkaswandaandoeningen.

Ons gespecialiseerde hartteam staat dag en nacht voor je klaar. Voor onderzoeken en bij vragen voor, tijdens en na de behandeling van je hart- en vaatziekten.